sâmbătă, 5 decembrie 2009

Banaras 2, Jurnal Indian

Partea intai este aici http://khmerul.blogspot.com/2009/12/banaras-1-jurnal-indian.html

Pe la 17 ne postam in holul hotelului asteptand masina. Eu ies pe terasa sa mai trag o lulea. Dupa o intarziere de vreo juma' de ora apare un Marutti care trage la scara. Soferul se da jos si intra la noi la hotel. Inteleg ca el este noul sofer. E un tip gen roakar, pletos, mesteca betel si are o privire asa mai ....lucioasa. Asta ori a baut ceva ori a tras pe nas. Mergem spre masina si descoperim inca doua victime pe bancheta din spate. Marutti-ul e o masina mica asa ca Khmera se inghesuie in spate iar eu ma strofoc sa intru in fata. Urmeaza o cursa dementa in care clacsonul si flash-urile sunt mai folosite decat schimbatorul de viteza. Clar tipul n-are toti boii acasa. Ajungem pe o strada foarte aglomerata unde ne dam jos.

Pornim pe niste stradute inguste si intortocheate, soferul face acuma pe ghidul. Insista suspect de mult pe mersul impreuna la cina dupa boat ride. Ne spune ca o sa vedem ceva foarte frumos in seara asta. Zau mai ? Iesim la un ghat unde sunt barci si ne imbarcam. E deja bezna dar ghaturile sunt puternic luminate. Plimbarea cu barca este foarte spectaculoasa si la un moment dat oprim intr-o mare masa de barci legate una de alta. Pe mal se desfasoara o ceremonie Puja. Puja este un ritual in cinstea Zeitei Mama Ganga, in limba sanscrita si efectuat de brahmini. Asistam la toata Puja si recunosc ca a fost ceva fascinant.

Ne intoarcem si ne preia tot rokerul. Tot drumul pana la masina ne streseaza cu cina. Noi avem alte planuri si il refuz destul de brutal. Concentreaza eforturile pe ceilalti doi (doi englezi) dar nici aici nu prea are succes. La un moment dat dispare complet. Se apropie de noi baiatul care ne luase de la aeroport si ne cheama sa mergem noi pornim, englezii raman in mijlocul drumului. Ii lamurim ca totul e OK.

Decidem pentru o cina la restaurantul hotelului. Vine chelnerul - "A bottle of Kingfisher please". Kingfisher e berea nationala a Indiei si e foarte OK. "Sir, no alcohol, here is Holy Place, no alcohol at less than 200 m from ghats" Zau mai? Hai ma, o fi Holy Place dar totodata e si India unde rezolvi orice daca stii cum.

O las balta si comandam de mancare. Mie imi atrag atentia spring rols-urile. Nu am de lucru si le comand. Dupa un timp incredibil de lung apare si mancarea. Toata odata, unele fierbinti altele sleite. Ma uit la doua suluri mari de grosimea unui facalet respectabil, taiate in trei. "What's this?" - "Spring rolls sir"declara foarte mandru chelnerul. Erau un fel de clatita groasa, umpluta cu diverse apoi prajita in ulei. No, nu am putut sa mananc chestia.

Dupa cina ma duc sa rezolv cu o bere. Iau o punga si cobor in strada, ma opresc la magazinasul de langa hotel. Iau hartie igienica, doua sticle de apa apoi intreb - "ma baieti, stiu ca e Holy Place, da' io nu-s hindus asa ca nu cumva aveti voi o bere?" - " Ba da dar trebuie impachetata si o bei in camera de hotel". De acord . Unul din baieti se duce in spate cotrobaie indelung in niste frigidere si apare cu doua pachete bine invelite in hartie de ziar. Mergem la culcare ca a doua zi avem Sun Rise on the Ganges si la 4:00 ne trezim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu